Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Στη Βουλή το θέμα της ίδρυσης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Έβρο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Βουλή φέρνει, καταθέτοντας αναφορά, το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην περιοχή του Βορείου Έβρου, ο  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ρίζος Δημήτρης.
Με την συγκεκριμένη ενέργεια ο Βουλευτής επιδιώκει να φέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό αίτημα των φορέων του νομού, που σχετίζονται με τον τομέα της εκπαίδευσης, για την ίδρυση  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην περιοχή του Βορείου Έβρου, με στόχο να διευθετηθούν και να αντιμετωπιστούν όλες οι δυσκολίες που προκαλούνται από την λειτουργία μίας και μόνο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης σε όλον τον νομό, δηλαδή για μία απόσταση που αγγίζει τα 170 χιλιόμετρα.
Παράλληλα, το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα κληθεί να επανεξετάσει, ύστερα από αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και τον καθορισμό των περιοχών μετάθεσης εντός του νομού.

Η εξέταση της αναφοράς του Βουλευτή αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου