Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΠΙΣΩ"-ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ





ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

       Από 1-1-2013, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μετά από εξήντα χρόνια και πλέον λειτουργίας  ΔΕΝ υφίσταται ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο και συγχωνεύεται  με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
       Η συγχώνευση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών οι οποίες σταδιακά οδήγησαν στην κατάργηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011: Δημοσιεύονται από το Υπουργείο Υγείας νέα δεδομένα.
Αρ. Φύλλου 1681
28 Ιουλίου 2011
Αριθμ. Υ4α/ΟΙΚ84627 (2)
Διασύνδεση Νοσοκομείων και καθορισμός του τρόπου διασύνδεσής τους και λειτουργίας τους.
Αρθρο 1
Σκοπός της ανωτέρω διασύνδεσης είναι ο συνολικός αριθμός των οργανικών κλινών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ να διαμορφωθεί σε 36.035 κλίνες (από 46.783), με αντίστοιχες τροποποιήσεις των οργανισμών τους που θα εκδοθούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (ΚΥΑ)
έως 31.12.2011
Ο κ. Λοβέρδος ανακοινώνει  συνενώσεις δημόσιων νοσοκομείων με στόχο μεταξύ άλλων  τη δραστική μείωση των οργανικών κλινών: Ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι οι κλίνες στη χώρα θα μειωθούν από 46.873 σε 35.800, ίσως και σε λιγότερες.
Οι διοικητές που θα διοικούν περισσότερα από ένα νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αλλά και να προχωρούν σε κοινές προμήθειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνένωσης αποτελεί το παράδειγμα των παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Έτσι, το Παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» με 700 κρεβάτια συνενώνεται με το διπλανό του παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγλαία Κυριακού» που διαθέτει 380 κρεβάτια, καθώς και με το Παίδων Πεντέλης που έχει στη διάθεση του 160 κλίνες. Τα συγκεκριμένα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία θα έχουν 1 διοικητή αλλά ξεχωριστό υποδιοικητή, ενώ το προσωπικό θα μετακινείται ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων. Προσπαθούν να πείσουν τον απλό πολίτη που ανησυχεί, ότι η διοικητική συνένωση δεν θα έχει καμία συνέπεια στη λειτουργία του Νοσοκομείου. ΡΩΤΑΜΕ Έχει καμία σχέση η απόσταση μεταξύ του Παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με το διπλανό του παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού»  με την απόσταση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης? Η ίση μεταχείριση άνισων καταστάσεων συνιστά εν τέλει ανισότητα.
Άρθρο 2
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ
Στην ευρύτερη έννοια της ως άνω διασύνδεσης και εντός του πλαισίου της συνεργασίας σε διοικητικό, τεχνικό, νοσηλευτικό και ιατρικό επίπεδο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων υπάγεται: …..μεταξύ άλλων…
− Η κατάρτιση κοινών προγραμμάτων λειτουργίας τμημάτων, κλινικών, εργαστηρίων και μονάδων με σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία τους, την αξιοποίηση των υποδομών τους και την μείωση του κόστους λειτουργίας τους. ΡΩΤΑΜΕ Πώς ακριβώς θα αξιοποιηθούν οι υποδομές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προς το συμφέρον των κατοίκων του Βορείου Έβρου???????
− Ο σχεδιασμός της ισόρροπης ανάπτυξης ομοειδών ιατρικών τμημάτων καθώς και συνένωσης /συλλειτουργίας αυτών, με σκοπό μία νέα λειτουργική και ορθολογική κατανομή αυτών για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του πληθυσμού. ΡΩΤΑΜΕ Πώς ακριβώς θα συλλειτουργήσουν τα ομοειδή ιατρικά τμήματα??????
− Ο σωστός προγραμματισμός, ανάπτυξη και διαχείριση των κλινών με στόχο την αποσυμφόρηση τμημάτων και κλινικών με μεγάλο ποσοστό κάλυψης και ανάλογη αύξηση της πληρότητας Νοσοκομείων μικρότερης δυναμικότητας. ΡΩΤΑΜΕ Αυτό σημαίνει ότι όταν παρατηρείται συμφόρηση σε ένα τμήμα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ή της Αλεξανδρούπολης οι ασθενείς ΑΠΛΑ θα μετακινούνται στο διασυνδεόμενο Νοσοκομείο?
− Η από κοινού ανάπτυξη ενιαίων μονάδων/δραστηριοτήτων (πλυντήρια, αποστείρωση, εστίαση, φύλαξη, καθαριότητα κ.λπ.) για την υποστήριξη των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ΡΩΤΑΜΕ  ???????????
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 25 Ιουλίου 2011
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΕΜΕΙΣ ΡΩΤΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ Β. ΕΒΡΟΥ???
ΜΑΡΤΙΟΣ 2012: Δημοσιεύεται ο νόμος 4052/2012 σύμφωνα με τον οποίο το Νοσοκομείο χάνει την αυτοτέλειά του αλλά μέχρι την εφαρμογή του νόμου εξακολουθεί να υπάρχει  Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
1 Μαρτίου 2012 ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4052
Αρθρο 1
«1. Η Επικράτεια διαιρείται στις ακόλουθες επτά (7) Υγειονομικές Περιφέρειες, τα γεωγραφικά όρια των οποίων ταυτίζονται με τα όρια των επτά (7) Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας:
……………………
ζ) Την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας − Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει τους Δήμους των Νομών Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής ,με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η ισχύς της παρούσας διάταξης άρχεται την 1.1.2013.»
Άρθρο 2
Νοσοκομεία Ε.Σ.Υ.− Ενιαία Ν.Π.Δ.Δ.
Από 1.1.2013 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ρυθμίζεται κάθε είδους θέμα που αφορά τα ανωτέρω.
Αρθρο 3 
Συμβούλια Διοίκησης Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. 
2. Με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου καθορίζονται ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης και οι αρμοδιότητες που ασκούνται από το ως άνω Συμβούλιο Διοίκησης, καθώς και κάθε είδους θέμα που αφορά τη διοίκηση και λειτουργία του ως άνω Συμβουλίου, το οποίο πάντως έχει μόνον εκτελεστικές και εποπτικές αρμοδιότητες, καθώς και εισηγητικές προς το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ., μέσω του Διοικητή του. Στα Συμβούλια Διοίκησης που υπάρχει Αναπληρωτής Διοικητής, αυτός διορίζεται και Αντιπρόεδρος.
3. Η ισχύς της παρούσας διάταξης άρχεται την 1.1.2013

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013.  Αρχίζει η εφαρμογή του ν. 4052/2013. Η νομική προσωπικότητα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου καταργείται. 
Μετά από 60 χρόνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ». 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,  ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΒΡΟΥ με έδρα στην Αλεξανδρούπολη , όργανα διοίκησης στην Αλεξανδρούπολη, κέντρο λήψης αποφάσεων στην Αλεξανδρούπολη , κοινό οργανισμό και κοινό προϋπολογισμό. Το Συμβούλιο Διοίκησης έχει πια μόνο εκτελεστικές, εποπτικές αρμοδιότητες  και εισηγητικές προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Οι άνθρωποι που θα αποφασίζουν για τις ανάγκες των κατοίκων του Β. Έβρου δεν θα ζουν σε αυτόν. Οι αποφάσεις τους θα λαμβάνονται με κριτήρια ξένα προς τον ασθενή του νοσοκομείου μας, προς  τις συνθήκες περίθαλψης, τις δημογραφικές και πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες. Διότι  είναι μακριά, διότι ο χειμώνας στο Β. Έβρο είναι δύσκολος και βαρύς, διότι υπάρχουν χωριά απομακρυσμένα από τις πόλεις, διότι 200χλμ δεν καλύπτονται υγειονομικά με ένα Νόμο που δεν διακρίνει, εξισώνει και  ισοπεδώνει τα άνισα.  Απλά πράγματα. Τα λεφτά, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και  λοιπό προσωπικό δεν επαρκούν  και για τα δύο  νοσοκομεία.  Το ένα πρέπει να καταργηθεί, να πεθάνει. Και μαζί με αυτό , όσοι από τους κατοίκους της ακριτικής και ξεχασμένης  αυτής περιοχής, της περιοχής μας, χρειαστούν άμεση ιατρική βοήθεια, με ένα οδικό δίκτυο που είναι ακόμη υπό κατασκευή…και έχει ήδη κοστίσει τη ζωή πολλών συμπολιτών μας.
Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης της Τρόικας, η μνημονιακή πολιτική  οδηγεί το (πρώην) Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σε σταδιακή υποβάθμισή του  και τελικά στην κατάργησή του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας.
Ο Έβρος είναι ο μακρύτερος νομός της χώρας με μήκος 200χλμ. Και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που προβλέπεται ως έδρα του νέου φορέα είναι δίπλα στη θάλασσα….
Το πρώην νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί τα 2/3 του νομού σε έκταση, από το Σουφλί και πάνω με πληθυσμό 80.000 κατοίκους.
Το πρώην νοσοκομείο Διδυμοτείχου ανήκει στα 10 καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, διαπίστωση που γίνεται από την εγκυρότερη κυβερνητική πηγή: το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά το επίπεδο διαχείρισης και επίτευξης στόχων, την ποιότητα παροχής υγείας και ιατρικής φροντίδας όχι μόνο στους κατοίκους του νομού Έβρου αλλά και όλης της επικράτειας καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ ζουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, επιλέγουν το νοσοκομείο μας για εξειδικευμένες θεραπείες στη χειρουργική κλινική.
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό προστατεύεται από το Σύνταγμα: άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος: «Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.»
Οι υποδομές της υγείας στην περιοχή μας διαλύονται.
Τη χώρα μας μαστίζει η άγρια φορολογία, η ανεργία, η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων και η ΦΤΩΧΙΑ.
 Η πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της υγείας θα είναι άνιση και θα κοστίζει ακριβά στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Και τότε θα καμφθεί πια κάθε αντίσταση??? Αυτό θέλουν αυτοί που υπηρετούν την Τρόικα?
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ
Ø       Οφείλουμε στα παιδιά μας να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας λειτουργικό, αυτόνομο, να το αναβαθμίσουμε και να τους το παραδώσουμε.
Ø       Οφείλουμε στους ηλικιωμένους γονείς μας την παροχή επαρκούς και ασφαλούς ιατρικής φροντίδας στην ακριτική περιοχή μας.
Ø       Οφείλουμε στον εαυτό μας να μην υποκύψουμε στις πιέσεις, να αγωνιστούμε για την αυτονομία και την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας και ως εργαζόμενοι και ως Έλληνες πολίτες ακρίτες και ως εν δυνάμει ασθενείς.
Οι υπηρεσίες καταργούνται η μια μετά την άλλη: ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΦΟΡΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και μετά τι?
Όλοι οι υγειονομικοί της χώρας είναι στο πόδι, ξεσηκωμένοι αγωνιζόμενοι για την ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος, αγωνιζόμενοι για το δικαίωμα της δημόσιας υγείας. Ιδιαιτέρως  μεγάλα  προβλήματα αντιμετωπίζουν στα νησιά, καθώς εκεί η συγχώνευση των νοσοκομείων δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα όσον αφορά την πρόσβαση στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, σαν να μην ήταν αρκετά αυτά που ήδη έχουν.
Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου αγωνίζεται για την σωτηρία του. Το Δεκέμβρη ο Διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας στην οποία υπάγεται το νοσοκομείο, αντιλαμβανόμενος την ιδιαιτερότητα του νομού μας και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων, δήλωσε σε σύσκεψη στην Καβάλα ότι εισηγείται προς το Υπουργείο και το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών την αυτονομία του νοσοκομείου, η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου συμφώνησε καθώς είναι προφανές ότι, μεταξύ άλλων, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κάτοικος του ακριτικού Ορμενίου από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης το οποίο απέχει 200 χλμ. Και ότι η ύπαρξη του νοσοκομείου και η συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του είναι στρατηγικής σημασίας  για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Β. Έβρου. Πόση υποβάθμιση να αντέξουμε πια???
Από τον Ιούλιο του 2011 που ανακοινώθηκε η πρόθεση των κυβερνώντων να προχωρήσουν στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της χώρας, το σωματείο των εργαζομένων είχε πάρει θέση με κινητοποιήσεις, και καταγγελίες ενάντια στην εφαρμογή του νόμου αυτού στην ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή μας. Από τότε όλοι οι αρμόδιοι της κυβέρνησης «απαντώντας?» μιλούν για καταστροφολογίες κινδυνολογίες και αιτήματα άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Στην αγωνία που εκφράζουμε για τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση της παροχής υγείας στην περιοχή, μας απαντούν ότι το νοσοκομείο με την εφαρμογή των νέων μέτρων θα αναβαθμιστεί.  Κανείς από τους πολιτικούς μας δεν τοποθετήθηκε με σαφήνεια υπέρ της διατήρησης της διοικητικής αυτοτέλειας του νοσοκομείου.
Άρθρο της εφημερίδας Καθημερινής αναφέρει σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση Βενιζέλου- Λυκουρέντζου για θέματα υγείας. Παραθέτουμε:
Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «φιλοδοξούμε να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας με πληρότητα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας».Υπογράμμισε δε ότι στους επόμενους μήνες «πρόκειται να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό που ήδη ετοιμάζουμε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, με γνώμονα την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού».
Μετά το Μάρτη αναμένουμε τις κρίσεις και την "αξιολόγηση"  νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων και προσωπικού. Με βάση τις αξιολογήσεις αυτές (πληρότητα, αποδοτικότητα, ροή ασθενών κλπ) θα προχωρήσουν στο δεύτερο βήμα των συγχωνεύσεων και της συρρίκνωσης.

Εμείς σε όλους όσοι λένε πως κινδυνολογούμε και καταστροφολογούμε απαντάμε παραθέτοντας ενδεικτικά:



Ø     Στο ΦΕΚ 3496/Β΄/31.12.2012 δημοσιεύτηκε ο νέος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας που προβλέπει μείωση των κλινών του Νοσοκομείου από 132 σε 80.
Ø       Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου Νάξου  περιόρισε τους γιατρούς από 46 σε 19 και κατήργησε πολλές  άλλες θέσεις (νοσηλευτικού, παραϊατρικού, βοηθητικού κ.α. προσωπικού).
Ø       Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός προβλέπεται μείωση κλινών κατά 200, κατάργηση κλινικών, οργανικών θέσεων.
Ø       Από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας πληροφορούμαστε ότι: Στη Λακωνία τα νέα οργανογράμματα προβλέπουν μείωση κλινών κατά 30, κατάργηση 19 θέσεων ειδικευμένων γιατρών, κατάργηση 7 ιατρικών τμημάτων.
 Όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και αγωνίζεται για την ανατροπή των αλλαγών που έγιναν και που επίκεινται. Είναι τυχαίο που κανείς δεν έχει πειστεί ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας??!!!!
Ποιος λογικός άνθρωπος το ονομάζει αυτό αναβάθμιση της υγείας?
Καλούμε του βουλευτές του νομού μας (τρεις της συγκυβέρνησης και έναν της αντιπολίτευσης ) να μας πουν τι έκαναν τι κάνουν και τι προτίθενται να κάνουν για να αποτρέψουν την κατάργηση του νοσοκομείου. Τα ερωτήματα είναι σαφή και τίθενται ευθαρσώς:
Ø       Επιθυμούν τη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου?
Ø       Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος της συγχώνευσης με βάση τις προαναφερθείσες παρατηρήσεις επί των διατάξεων?
Ø       Γνώριζαν οι βουλευτές, αλλά και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς για την εισήγηση των αρμοδίων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μην καταργηθεί η διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ως όφειλαν ???
Ø       Τη στήριξαν?
Ø       Ποιες ήταν οι ενέργειές τους, οι παρεμβάσεις τους, ο αγώνας τους για τον τόπο????
Ø       Πότε περιμένουν να στηρίξουν τον νομό μας? Αν όχι τώρα?
Ø       Εν κατακλείδι υπάρχει η πολιτική βούληση?
Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Σεις  οι πολιτικοί μας, πρέπει να πάρετε θέση. Ελπίζουμε για το καλό όλων μας να έχετε την ευθιξία και να μην αγνοήσετε την αγωνία και τους προβληματισμούς τόσο των συμπολιτών σας όσο και των ψηφοφόρων σας. Τελούμε σε αναμονή των απαντήσεών σας.
Επιπλέον, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική συστράτευση  για τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας: Θέλουμε το νοσοκομείο μας αυτόνομο, θέλουμε το νοσοκομείο μας πίσω.





ΜΕ ΤΙΜΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου